9 Mart 2020 Pazartesi

Bütün Dünya Buna İnansa ..






Bir çok şeyin kadrini kıymetini bilmez hızla her şeye ulaşıp hızla her şeyi tüketir olduk ne yazık ki bu durum artık alışkanlık oldu sanırım.Kırk yılın hatırı sayılan kahveler storyler de yazılacak yazı olmaktan öteye gitmez oldu artık.Kahvenin hatırını bırakın nice güzel anıların nice  fedakarlıkların kıymeti bilinmez olmuş.. Kalplerimiz,vicdanlarımız ne ara bu kadar hissiz duyarsız oldu anlamak pek mümkün değil.. Başkasının masum bir insanın acısıyla acı çekmemek hisleriyle hislenmemek acısına ortak olamamak nasıl bir duygu psikolojisi anlamak mümkün değil.Böyle insanlara ısrarla iyiliği güzelliği hatırlatmak kıyıda köşede kalmış duygularına dokunmak gerektiğine inanıyorum.Bütün dünya buna inansa bir inansa hayat bayram olsa diyor ya şarkı da o dünya için bizim ısrarla bazı iyilik tohumlarını atmamız gerekiyor sanırım.İyiliğe iyilikle karşılık vermek pek tabi mümkün marifet kötülüğe rağmen iyilikle muamele etmek ve  iyiliği hatırlatmak..İletişim halinde olduğumuz bildiğimiz tanıdığımız insanların acısıyla dertlenip empati kurup sevincini de paylaşabildiğimiz el ele verdiğimiz güzel günlerimiz olsun diliyorum.Malum hayat çok kısa..



13 yorum:

  1. Malesef herşeyi; sevgiyi, dostlugu, kalben hissiyatı tüketiyoruz,.Çok güzel anlamlı bir konu teşekküler kaleminize saglık

    YanıtlaSil
  2. ah evet hadi işallah işallah :) feriha hanım yeni bölüm de geldii :)

    YanıtlaSil
  3. İnsanlar iyiliğe dahi nötr haldeyken kötülüğe iyilikle karşılık verebilmek çok ütopik geliyor :(

    YanıtlaSil
  4. Vefa istanbulda bir semt ismiymiş galiba yaşayarak ögrendim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşatanlar utansın :) biz kendimiz vefalı olmayı başarıp örnek olalım inşallah :)

      Sil
  5. Vefalı insanlar artık eskilerde kaldı gibi.

    YanıtlaSil
  6. İnsanlarda tüketme ve çok hızlı bitirmek merak gidermek gibi şeyler oluştu ve insanlar çabuk tükettikleri için mutsuz oluyorlar güzel bir noktaya değinmişsiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. feriha hanım yeni bölüm geldiiii :)

    YanıtlaSil