1 Mart 2020 Pazar

EL ALEM NE DER ? İYİ DE BİZE NE..

Toplumumuzda baya yaygın geçmişten beri süregelmiş,öğretilmiş bir kalıp olsa gerek el alem ne der duvarı. İyi de ne derse der..Bizim   gittiğimiz yoldan mı gitmişler attığımız adımları mı atmışlar bizim karşılaştığımız seçeneklerle mi karşılaşmışlar .Hayatımızın,duygularımızın öncesinden sonrasından haberleri  var mı acaba ? Her insanda var olan duygulardır kendini kabullendirme ve beğendirme arzusu.Peki bu duygularımızı tatmin etmeye çalışırken acaba biz biz olmaktan çıkıyor olabilir miyiz sorusu akıllara geliyor ki cevabı muhtemel kuvvet evet.Şimdi durup düşünelim ve farkına varalım,insanların laf arasında yapacakları iki yorum için seçimlerimizi şekillendirmek ne kadar doğru .. O doğrultuda yaptığımız seçimler bizim seçimlerimiz mi yoksa onların seçimlerimi ..




Hayatımızın her döneminde yaptığımız her işe çamur atan,yerli yersiz yorum yapan  tiplemeler muhakkak olacaktır.Aman ha sakın kulak asmadan seçimlerimizi değiştirmeyi bırakın acaba mı ya diye  düşünme olayına bile girmiyoruz.Onların dediği doğrultuda seçimler yaptığınızda muhtemelen ona da çamur atacak bir şey bulacaklardır zaten..Herkesi memnun etmek asla mümkün değil
Sonuçta hayat bizim ve birilerinin doğrularına göre hayatımıza yön vermeye kalkarsak kendimizle aramıza aşılması zor duvarlar örmüş oluruz.Ayrıca bizim hayatımızı bizden çok düşünecek,kafa yoracak da başka kimse yoktur herhalde ? Herkesin yorumlarına kulak tıkayıp kendi seçimlerimizin,mutluluğumuzun peşinden koştuğumuz sağlık,mutluluk dolu nice günlerimiz olsun ..



“Başkalarının senin hakkında ne düşündükleri konusunda endişe duyduğun sürece, onlar senin sahibindir!” Neale Donald Walsch

12 yorum:

  1. İnsanlar ne der diye düşünürken kendi kimliğimizi kaybettik. Olmak istediğimiz ve yapmak istediğimiz her şeyden uzaklastik . Olmak istediğimiz değil olmamızı istedikleri insanlar olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkına varma kısmını halledip itiraf ettiğimize göre bundan sonra ki adımlarımızı özgürce atıp,içimizde ki beni bir kucaklayalım.Yaparız ya :)

      Sil
  2. Kimsenin ne düşündüğü umurumda değil. Ben kendi bildiğim doğruyu yaptıktan sonra. Gerisi hikaye. Her zaman konuşan birileri olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Hiçbir zaman elalem ne der? diye bir düşüncem olmamıştır, ben kendi doğrularımla mutluyum. Güzel yazı elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. El ve alem ne derse desin hoca bildiğini okur.

    YanıtlaSil
  5. Mahalle baskısı canımıza yetti yahu.

    YanıtlaSil
  6. ah bizim ülkenin en büyük dertlerindeen. ağaç ev 27 var bak, sen sevebilirsin yazsanaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Kendi bildiğim doğrularım var onun dışında kim ne derse desin banane

    YanıtlaSil