29 Şubat 2020 Cumartesi

ANNELİK ÜZERİNE..

Güne bebişinize sağlam bir kahvaltı hazırlamakla başlayıp,kusmuklu mendiller,muhteşem kokulu bezlerle devam eden yapılacaklar listesinin asla bitmediği zaman dilimleri..Kişisel bakım mı ?? Dişlerimizi falan baba evdeyken fırçalayabiliyoruz işte ya :) Kişisel bakım seviyemizin diş fırçalamak,saç taramak gibi seviyelere düştüğü ,yapmanın lüks olduğu eylemler bunlar artık :)Yeni annelerin hakikaten hee dediğini duyar gibiyim.Anne olmanın verdiği mutluluk tarifsiz olsa da anne olmak gerçekten zor iş.

Duygularıma tercüman olan bir araştırma yapmışlar bende sizlerle paylaşayım dedim buyrun efendim.




Annelik 2,5 tam zamanlı iş..

Araştırma, annelerin haftada 98 saatlerini ebeveynlikle ilgili işlere harcadığını ortaya çıkardı.Yaşları 5 ila 12 arasında değişen çocukları olan 2,000 anne üzerinde yapılan araştırma, ortalama bir annenin normal bir günde saat 06.23 gibi “işe başladığını” ve annelik görevlerini yapmayı 20.31’e kadar sürdürdüğünü söylüyor.Bu süre, yedi gün boyunca günde 14 saat çalıştıkları anlamına geliyor ki bu da herhangi bir “normal” işin çok daha ötesinde bir süre.Bir Amerikan içecek markası tarafından yapılan araştırmada, sayısız baskıya göğüs germek durumunda olan ortalama bir annenin kendisine günde sadece bir saat yedi dakika ayırmayı başarabildiği bulundu.Araştırma ayrıca, annelerin yüzde 40’ının, hayatlarının bitmek bilmez bir “yapılması gerekenler listesi”nin hükmü altındaymış gibi hissetiklerini ortaya çıkardı.
2013 yılında bir gözlük markası tarafından yapılan bir başka araştırmada, ortalama bir annenin “yapılması gerekenler listesinin” 26 farklı işten oluştuğu bulundu. Bu işler arasında yiyecekleri ayarlamak, kahvaltı hazırlamak ve önemli randevu saatlerini hatırlamak gibi pek çok iş bulunuyor.
  ANNELER GERÇEK BİR SÜPER KAHRAMANSINIZ VE İYİ Kİ VARSINIZ .. :) 

12 yorum:

  1. 'Annelerin hakkı ödenmez'in istatistiksel ispatı olmuş yazınız. Özellikle evlatların bebeklik dönemlerinde, sofradan aç kalkmışlık anlarını da bu hizmete dahil etmek gerek bence. Selamlar 🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya sofrada özgürce yemek yemekte lüks ihtiyaçlar arasına giriş yaptı ,selamlar :)

      Sil
  2. Evet ya bitmeyen mesai yapmışlar.. Allah yardımcımız olsun diyelim ne diyelim o zaman

    YanıtlaSil
  3. Allah yardımcınız olsun evlatlarınızla da sağlıklı ve bol huzurlu ömrünüz olsun inşallah ^^

    YanıtlaSil
  4. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  5. Aynen "anneler birer süper kahraman" bence de..Emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
  6. Blog yazarlarına ulaşma adına bir projedir. Yorum Etkinlikleri, blog tanıtımları, teknik destek ve genel sohbet konularından oluşuyor. Üyelik sistemi geçerlidir forumda, ücretsiz. Herkes blog sayfalarında paylaşır ise daha fazla yazara ulaşma şansımız artar. https://entlovin.createaforum.com/
    https://entlovin.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. eveet eveet çok tatlı anlatmışsıın :)

    YanıtlaSil
  8. Sosyolog Anne,
    Merhaba,
    Sizin yaşlarınızda çocukları büyütmekle uğraşırken yaşananları hatırladım. Şimdi o çocuklardan biri olan kızım sizinle meslektaş olmak üzere, üniversite son sınıfta.
    Bu yılları keyifle anımsamanız dileğiyle, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba biraz nostalji olmuş sizin için ne güzel :) kızınıza başarılar diliyorum çok kıymetli bir mesleğimiz var inşallah kendini görmek istediği yerlerde başarı dolu yılları olsun ..

      Sil