24 Şubat 2020 Pazartesi

Hayatı Geçiştirmeyelim Gelişelim

Birçoğumuzun durup belki saatlerce düşündüğü arkadaş ortamlarımızın fix konularından olsa gerek kişisel gelişim.. Hayat akıp giderken 20'leri yavaş yavaş uğurlarken belki de daha çok düşündüğümüz konular arasına giriyor.Kendimiz birtaneciğiz ve çok değerliyiz kendimizi çok seviyor olduğumuza göre kişisel gelişimimizin ilk durağı bence kendini tanımaktan  geçiyor .Yani..

                                             Kendimizi Tanıyoruz


Kendini tanıyan insan hayatta ne yapmak istediğini nerede olmak istediğini çözmüş ona odaklanmış,ya ona ulaşmak üzere ya da onu yaşıyor konumdadır yüksek ihtimal. Sokrates'in de dediği gibi "Kendini bilmek bilgeliğin başlangıcıdır".O halde kendimizi anlamaya çalışıyoruz bunu yapmaya çalışırken şurdan başlayabiliriz;Zihnimizde idealize ettiğimiz kişiler ve onların yaşam tarzları bizim nasıl birisi olduğumuzu ya da olmak istediğimizi gösteren en önemli ipuçlarıdır aslında.İpuçlarından yola çıkıp kendimizi çözümlüyoruz çünkü;Çoğumuzun da bildiği üzere kalite ölçülebilen bir şey değildir ve insanın kalitesi bindiği arabada,oturduğu evde,giydiği kıyafette,kazandığı parada değil kendisini tanımasında ve kendisiyle barışık olmasındadır.

Şssst sessiz olun kitap okuyoruz !


Kitap okumak kendini geliştirmek denince akla ilk gelenlerden olsa gerek ki hakikaten öyle bir gücü var.Ben uzun yıllardır romanı bırakıp özellikle kişisel gelişim kitaplarına sarmış biri olarak daha da gelişimime katkı sağladığımı düşünmekteyim.Özellikle kişisel gelişim kitaplarının tam bir motivasyon kaynağı olduğuna inanıyorum. Eee boşa yaşamıyoruz açıyoruz iki kitap okuyoruz iki birşey öğreniyoruz sonuçta yani:)


Sosyalleşiyoruz


İnsan psikolojisinin sağlık durumunu ve kişisel gelişimini önemli ölçüde etkileyen bir şey varsa o da sosyal olmak.Sosyal bir varlığız insanız.Her ne durumda olursak olalım istersek o sosyal çevreyi illa ki oluşturabileceğimize çok eminim. Sosyal olmanın kişisel gelişimimize katkısı da sorgulanamaz seviyelerde olduğuna göre ;İlgilerimize yönlenelim illa aklımıza spesifik şeylerin gelmesine gerek yok yemek yapmak dahi olsa bunu grupça biraz daha profesyonel hale getirsek hiç fena olmaz öyle değil mi?? Sevincimizi,hüznümüzü paylaşmaya duygularımızı aktarmaya ihtiyacımız  var hiç havamızda değil depresif takıldığımız bir süreçteysek dahi kendimizi ittirelim ki iki insan görüp açılalım,azıcık gelişelim yahu :)


Ee Birazcık Enerji



Spor yapmak,meditasyon bunların insanı yükselten gücü yadsınamaz.Spor yapmak demek ben kendimi seviyorum,değer veriyorum yaşadığım hayatı seviyorum ve daha uzun daha kaliteli yaşamak istiyorum demek olduğuna göre ; popolarımızı kaldırıyoruz spor salonu şart değil youtube'a Ebru şallı pilates yazıyoruz :))  tabiki şaka ne istersek nasıl istersek iki spor yapıyoruz.


Sağlıklı Yaşamak

Sağlıklı yaşam denince bence ilk akla gelen beslenme.Yediklerimiz eşittir biziz.Doğadaki her canlının (bitkiler,hayvanlar) bir görevi yerine getirmek için var olduğuna ve hepsinin çok kıymetli olduğuna inanıyorum.Yani hepsinden doğru oranlarda istifade etmeliyiz efendim Canan Karatay'a bağlamadan:) geçecek olursak kızartmalardan,fast foodlardan uzak duruyoruz evde yoğurt mayalama,sebze suları tariflerini google da search ediyoruz :) olabildiğince doğal beslenmeye gayret ediyoruz.


                                                                                                        SEVGİYLE KALIN..

12 yorum:

  1. Romanlardan sıkıldım kişisel gelişim kitaplarına mi geçsem bende :)

    YanıtlaSil
  2. kendimizi tanımak, kitaplar, enerji, sağlık tamam da sosyalleşmek zor yaaaa :) yani içedönükler için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niyet ettim niyet eyledim içe dönüklüğümü dışa döndürmeye deyip başlamak lazım ya hiç zor değil :)

      Sil
    2. peki yanii, dışadönüklük içedönüklükten daha mı iyi diyorsuun :)

      Sil
  3. heey baksan yaa, kendimizi tanıyoruz bölümü çok minik harfli olmuş, azcık büyütsenee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyenizi dikkate alıp hemen bir çalışma yapacağım :)

      Sil
  4. kişisel gelişim olarak son zamanlarda, hayata yeniden başlayın ve neydi dur guy finley'in vazgeçebilmek adlı kitabını okuduyduum :) bizi biz yapan seçimlerimiz-shad helmster, bu çok iyiydi :) bi de akaşa yayınlarının kitapları da iyi oluyo. ay bi de eysenck var psikolog onun kitabı çok iyiydii. zamanla kişisel gelişim kitaplarını da tanıtırsın kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın daha mutlu olmak ister misiniz ?
      Yarın daha mutlu olmayı seçin. '' buyurmuş Shad Helmstetter..
      Bende severek okumuştum.Kesinlikle kitapları tanıtmayı da çok istiyorum beklemede kalın :)

      Sil
  5. İnsan en güzel bir şekilde yaratılmış ve fıtratı o güzelliğe göre kodlanmış. Hayvanlardan ve nebatattan farklıyız. Doğal yaşam varken yapay bir yaşamın ve ilişkilerin içinde olduğumuzda o zaman vücudumuz kötü sinyaller vermeye başlıyor. Bütün gün tarlada çalışan bir insan üstüne spor mu yapacak. Belki zihnini geliştirecek bu da spor sayılır. Satranç gibi. Önemli olan fıtri doğallık içinde yemek içmek, fıtri doğru davranışlar ve iletişim içinde olmak sıradanlık değil. Endişemiz ve kaygımız bence kalp kırmak olmalı. asla kalp kalbi kırmamalı. Aradığımız nedir ki, gönül medeniyeti. İşte o zaman kalp kalbi bulur vesselam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalp bir bahçe gibidir. Onda mutlaka bir şeyler bitecektir. O halde güzel şeyler ekin ki güzel şeyler bitsin. -Hz. Mevlana Mevlanayı da analım o zaman kesinlikle iyi şeyler ekelim kalp kırmaktan uzak duralım ki güzellikler bizi bulsun ..

      Sil