26 Şubat 2020 Çarşamba

KOŞUN ENERJİMİZİ FULLÜYORUZ


Zaman zaman asık suratlı,umudunu kaybetmiş,çocuk ruhundan eser kalmamış bıkkın bir hal alırız.Sabah yataktan bir türlü çıkasımız gelmez,kimseyle görüşmek istemeyiz.Markete gitmek bile sanki dünyanın öbür ucuna gitmekmiş gibi gözümüzde büyür durur..Yorgunluk, stres, mutsuzluk tükenmişlik içinde kaybolmak yerine mutlu, enerjik, hayat dolu hissetmek ister misiniz? O zaman gelin enerjimizi hep birlikte fulleyelim.







GÜNE MÜTHİŞ BİR KAHVALTIYLA POZİTİF NİYETLERLE BAŞLIYORUZ

Harika bir güne güzel niyetlerle başladık ve tabi ki enerjiye ihtiyacımız var  müthiş bir kahvaltıyla güne mükemmel bir başlangıç yapıyoruz.Daha öncede bahsetmiştik yediklerimiz eşittir biz olduğumuza göre sabah sabah  kendimizi karbonhidrata boğup insülin dengemizle oynayıp gün boyu yorgun hissetmiyoruz .Mutlaka protein ağırlıklı beslenmeye özen gösteriyoruz.



BİRAZ HAREKETLE KAN DOLAŞIMIMIZI HIZLANDIRALIM




Gün içinde ortalama hep aynı hareketlerle güne başlayıp günü sonlandırıyoruz.Rutin dışına çıkıp başka egzersizler yapmak kan dolaşımımızı hızlandırmamızı ve kendimizi daha enerjik hissetmemizi sağlar.Tabi ki su içmeyi de ihmal etmiyoruz.Susuz
kalmanın da insanı halsiz ve yorgun hissetmesinde etkili olduğunu biliyor muydunuz ? 


MELODİLERİN GÜCÜNÜ KEŞFEDİN






Hepimizi hareketlendiren kısa bir sürede olsa dünyadan koparan aşk yaşadığımız şarkılar vardır herhalde.Müziğin ritmine kendimizi bırakıp çılgınlarca dans ettiğimiz türden hani :) Eminim bu yazıyı okurken bile bir enerjik hisseder olduk ee ne duruyorsunuz o zaman hemen o sevdiğiniz şarkıyı tıklayın ve sesi açıp kendinizi ritme bırakın.


BAŞKALARINI MUTLU ETMEK İÇİN UĞRAŞMAYIN

Bütün enerjimizi bazen bizi sevmeyen önemsemeyen insanlar için harcar dururuz.Kendimizi bir kenara bırakıp onları memnun etmek için uğraşır dururuz.Adeta bir kısır döngüye gireriz.Bırakın sizi önemsemeyen,üzen insanları düşünmekten vazgeçin.Enerjimiz bağlanıyor ve alakasız insanlar hayatımızın merkezine oturmuş oluyor.Bırakın hiç umursamayın ve bütün enerjinizi sevdikleriniz için harcayın ve onlara odaklanın.Umursanmadığını görmek enerjinizi emenlere delirtmeye yetecektir zaten :)


OLUMSUZ DÜŞÜNMEYİ BIRAKIN ARTIK

Kafanızda ki olumsuz düşünceleri bir kenara atın artık.Olumsuz düşüncelerin hiç kimseye bir faydası yok.Enerjinizi olumlu düşüncelere yönlendirin ve çevrenizde ki negatif kişilerden kurtulun.Duyguların bulaşıcı olma gibi bir özelliği var malum..Çevremizde nasıl insanlar barındırırsak duygularımız ona göre şekillenecek.Daha enerjik bir yaşam için olumsuz düşünceleri bir kenara bırakıp çevremizdeki negatif kişilerden kurtuluyoruz ..



                                                         ENERJİK KALIN..

                             

21 yorum:

  1. Merhaba editör
    Yayın hayatınızda başarı,,,yaşamda saglik mutluluk dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Selam hoşgeldiniz blog dünyasına sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Aramıza hoş geldiniz:)
    Güne enerjik başlamak çok önemli, güzel tavsiyeler..

    YanıtlaSil
  4. terapi gibiydi, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. sözler, görseller çok motive edici... okuduktan sonra oturduğum yerde şöyle bir el-kol-bel-baş-boyun hareketleri... :) hatırlamak iyi geldi... teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper olmuş o zaman ,ben teşekkür ederim .. :)

      Sil
  6. Melodilerin gücü bence apayrı :)
    Hoşgeldin bu arada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum ,bende işitsel birisi olarak melodilerden çok faydalanıyorum :)

      Sil
  7. Hoş geldiin, çok güzel bir yazı olmuş. Sabahları erkenden dersim olduğu için bunları pek yapamıyorum ama güne böyle başlamak keyifli olmalı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) hafta içine uyarlayabilirsiniz aslında siz bunu bi düşünün :)

      Sil
  8. Merhabalar. Takibe aldım bloğunuzu. Enerji kazanmak için güzel öneriler vermişsiniz. Özellikle olumsuz düşünceleri bırakmak faydalı. Teşekkürler bu güzel öneriler için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.. Enerjinizi yükseltebildiysem ne mutluu,ben teşekkür ederim :)

      Sil
  9. eveey o zaman hareketli oluup olumlu düşünüyoz hıhım :)

    YanıtlaSil
  10. Enerji sömürenlerden uzak kalmak gerekiyor bazen gerçekten. Yoruyorlar...

    YanıtlaSil