24 Şubat 2020 Pazartesi

Mutluluğun Peşinde Koşanlardan Mısınız ?



İnsan yaşamının temel gayelerinden olsa gerek ''mutluluk''.. Hepimiz durmadan hayalini kurduğumuz mutluluğun peşinden koşar dururuz.Özellikle son yıllarda sosyal mecraların dayatmalarıyla da mutlu olma halini bazı durumlara bağlamış olabiliriz.Bu yazıyı okuyorsanız silkelenmenin bazı algıları yıkmanın tam da vakti.Size müthiş bir haber vereyim Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre insanların gelirli arttıkça mutlu olma seviyeleri artmıyormuş.Ne kadar çok tüketirsek sanıldığı gibi o kadar çok mutlu olmuyoruz aslında.Zaman geçtikçe ve yaş ilerledikçe insan daha iyi idrak ediyor ki 50 tl lik saatte 50.000 tl lik saatte aynı vakti gösteriyor ister ekonomi sınıfında uçalım ister business da hepimiz aynı uçaktayız ve uçak düşünce hepimiz düşüyoruz.Mutlu olmak nerede oturduğumuz, hangi arabaya bindiğimiz,nerede tatile gittiğimizle alakalı bir durum değil.Tabi ki hayallerimiz,isteklerimiz olacak fakat mutlu olmayı bunlara bağlamak en büyük yanlışlardandır.Psikolojimiz ve mutlu olma halimiz olayları nasıl algıladığımıza bağlıdır.Bardağın hangi tarafından baktığımız hangi tarafından bakmayı seçtiğimizle alakalı bir durum.Yani mutluluk aslında içimizdedir efendim..O yüzden umut ederim ki şunu anlarız; kahkaha attığımız, sohbet ettiğimiz, şarkılar söylediğimiz eşimiz,dostlarımız eski arkadaşlarımız, erkek kardeşimiz varsa ve sağlığımız yerindeyse bilin ki gerçek mutluluk bu..

                                                                                                              HER 
DAİM MUTLU KALIN :)

8 yorum:

  1. heey baksan yaa, yazıları azcık büyütsenee, bunu kendim için demiyom benim için farketmiyooo, ama küçük yazıları okumakta zorlandıklarını söylüyor genelde arkadaşlarımııız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bi ayar çekiyorum o halde ,teşekkürler :)

      Sil
  2. heey baksan yaa, bir boş zamanın oluncaa, senden bişi isteyebilir miyiim? son yazım, ağaç ev sohbetlerinde sıradanlık ve farklılık konusunu yazdım. bu yazımı okuyup sonra da bu konuda blogunda yazan kaystros tyrha arkadaşımızın yazısını okuyabilir misiin. bak o yazımda yorumu vaar, o yorumdan onun bloguna gidip okuyabilir misin ? bi dee, bir sosyolog olarak o arkadaşımızın yazısına yorum yapabilir misiin. sıradanlık konusuna farklı yönlerden bakmışız daaa. sen de annatsanaaa, istersen tabii, sıradanlık ve farklılığı. bilimsel yönden tabikidesii :)

    YanıtlaSil
  3. Yazınızı ve arkadaşınızın yazısını inceliyorum hemen ,konuyla ilgili tavsiyenizi de değerlendireceğim muhakkak .

    YanıtlaSil
  4. the problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem... bu sözü seviyorum gerçekten :) mutluluk da öyle bence, yazınızda olduğu gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yazının temasını özetlemişsiniz ..

      Sil
    2. Huzur. huzur, huzur... Huzur geniş bir kavram; ucu bucağı yok. İçindeki bütün vesveseleri yeniyorsun ve şeytanı diz çöktürüyorsun.

      Sil