22 Şubat 2020 Cumartesi

Feleğin Çemberinden Geçerken Pozitif Kalabilmenin Altın Kuralları

Feleğin Çemberinden Geçerken Pozitif Kalabilmenin Altın Kuralları

Efenim malum yaşam inişlerle çıkışlarla eğrili doğrulu.Hayat bazen bütün  sınavlarını arka arkaya yollar durur işte tam da bu sırada pozitif kalabilmek için yaşamdan kopmamak adına olmazsa olmazlarımızdan bahsedelim biraz;

1.İyimser olun



Karamsar ve mutsuz insanlar sıkıntıların ve zorlukların yalnızca kendi başlarına geldiklerine inanırlar.Durun !! Nefes alın ve sıkıntıların her insanın başına gelen olağan ve geçici bir durum  olduğunu hatırlayın, iyi senaryoya odaklanın.

2.Kabullenin





Değişimler aslında çoğu zaman hayatımıza olumlu katkılar sağlarlar, sıkıntılar ve zorluklarla dahi gelseler bile.. Hayat her zaman düşündüğümüz gibi gitmeyebilir ama bu daha kötü gideceği anlamına gelmez.Kim bilir ne güzellikleri ve sürprizleri barındırıyordur ..Yani değişime direnmeyin ve durumu kabullenin.

3.Zorluklar Hayattaki Kılavuzumuzdur

Atalarımızın da bahsettiği üzere "Bir musibet bin nasihatten iyidir ".Zorluklar  hayattaki en önemli yön göstericimizdir."Bazen en büyük zayıflıklarınızla karşılaşıncaya kadar kendi gücünüzü fark edemeyebilirsiniz" demiş Susan Gale.Sıkıntılarımız bizi hayata hazırlayan müthiş ögreticilerimizdir aslında..


4.Değiştirebileceğiniz şeylere odaklanın


Malum beşeriz .. Herşeye gücümüz malesef yetmiyor bunu algılayıp ona göre durumları değerlendirmeliyiz.Degiştirmeye gücümüzün yetmediği durumları kabullenip değiştirebilceklerimize yönelmeliyiz.

5.Sabır





Sıkıntılara tosladığımız anda isyan etmeden bu sürecin geçici olduğunu inanmak eşittir sabır.Bizi sıkıntılara karşı motive eden durumda bu dur aslında geçeceğine inanmak ve sabırla  beklemek..


6.Sevdiklerinize Koşun





Ailenize ve sevdiklerinize kenetlenip içinde bulunduğunuz zorlukları arka plana atın ve onlarla geçen her dakikanın kıymetini bilin.Sevdiklerimiz ve ailemiz bu hayatın bize vermiş olduğu en büyük hazinedir.Daha çok zaman oluşturup onlarla daha çok vakit geçirin.

7.Şükredin..




Ne kadar zor bi dönemden geçersek geçelim hayatta her zaman şükretmek için bir çok sebebimiz vardır.Bu yazıyı okumanızı sağlayan gözleriniz için bile tüm servetini feda edecek bi sürü insanın var olduğunu unutmayın.Ve şükürün nimetleri güzellikleri arttıran o muhteşem gizemini de göz ardı etmeyin .

12 yorum:

  1. aramıza hoşgeldiiiin :) ilk blogun mu bu yoksaaa eskilerden misin kiiii :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşbulduk sizde hoşgeldiniz yeni katılangillerdenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzeel. blogunuz yazılarınız da güzeel :) kişisel gelişim de çok severim. arada yazıyom ben de bu yazılardaan :) blogunuza panel ve ayarlardan bir izleyici gadgetı ekleyiverin de blogunuza üye olabilsinler arkadaşlarımız. ben üye olmadan dolaşıyom blogları ama iyi okurum :) size de arkadaş getircem zateen :) benim bloga yorum yapanlardan istediğinize gidebilirsiniz yanii. gördüm zaten blog geziyonuuz :) benim bloga geliyor herkes ve çevremiz de çok iyi. isterseniz sonra size iyi yazan ve aktif olanlardan sölerim ama siz zaten keşfediyonuz. umarım hep burda bizimle olursunuz kii. psikologlar, felsefeciler de var aramızda. sosyolog da vardı galiba. hatırlarsam sölerim onları. etkinliklerimiz de oluyor. onlara da katılırsın kiiii :) sölerim been :)

      Sil
    2. Desteğiniz çok kıymetli çok teşekkür ederim .Hepsinden haberdar olmayı çok isterim ,varolun ! :)

      Sil
  3. bu yazı da çok iyi ve faydalıııı :) hepsi de güzel öğütleer en önemlisi de en baştaki. bir ara koyayım bloguna da herkes okusuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper fikirmiş:) bu arada beğenmenize çok sevindim

      Sil
  4. heey, izleyiciler gadget ını eklemeyi unutmaa. yoksa koydun da ben mi göremiyoom :)

    YanıtlaSil
  5. Faydalı bir blog olmuş ama ben izleyiciler butonunu göremdim mi ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temalarla alakalı bir sıkıntı yaşadım ama çözdüğümü umuyorum bu arada faydalı bulmanız sevindirdi takipte kalın :)

      Sil