16 Mart 2020 Pazartesi

Daha iyi olmaz mıydı ?





Bütün dünyanın gündemi malum .. Gündemden sıyrılmak bu günlerde biraz zor olsa gerek.Birçok bilim adamı siyaset bilimci farklı görüş bildirse de ben de herhangi bir yarasayla ya da  Çin'in yüzyıllardır süre gelen beslenme şekliyle alakalı bir durum olduğunu pek düşünmüyorum malum virüsün.Sosyal medyanın bu küresel gücü bu günlerde pek de sevimli gelmez oldu bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama herkesin doktorluk önlüğünü giyinip doğruluğunu bilip bilmeden dayattığı fikirler korkutucu tamamen gerçek dışı haberler.. Bir çoğumuz evdeyiz ve alınan  tedbirlerden de yetkililerin yaptığı uyarılardan da anlıyoruz ki evde de olmak zorundayız.Durum tercih meselesi olmaktan öte bir durum da aslında..Evde olmamız demek gece gündüz online olmamız anlamına mı geliyor gerçekten anlamak zor.Evde aile bağlarımızı güçlendirmek yeni şeyler üretmek için bir fırsat olsa şu günler internete kendimizi kaptırmadan amaçlananın aksine ailece oyunlar üretsek evde kitap okuma saatleri yapsak şu telefonları bırakıp bir diğer odaya kitlesek.Sağlık bakanlığının tavsiyelerine uyup gerekli tedbirleri aldıktan sonra yapabileceğimiz başka bir şey yok şöyle bir sakin olsak derin bir nefes alsak.. Şu dayatılan korku psikolojisinden bir sıyrılsak,daha iyi olmaz mı ??

29 yorum:

  1. Evde kalınca internete bakılacak diye bir kaide yok aynı evin içinde oldugumuz insanlarla daha fazla vakit geçirmeliyiz bence

    YanıtlaSil
  2. Umarım bu süreç çabucak atlatılır. Kimse ölmeden virüs gitsin bitsin. Yoksa sosyo-ekonomik sonuçları çok kötü olacak gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru en az hasarla kurtulalım inşallah.

      Sil
  3. Selamlar, gribal virüslerden ölenler hali hazırda varken neden corona'nın bizi eve kapattığını anlamış değilim. Karatay bu yıl Amerika'da 8000 kişinin kaliforniya virüsüne maruz kalıp öldüğünü resmi verilere dayanarak açıkladı. Zayıf bünyeliysek her türlü virüsten korkmamız lazım... Garip bir şeyler dönüyor dünyada. Bu arada corona sayesinde oturdum yorum yazıyorum, hayattan izole olunca zaman yaratabildik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yapmaya fırsat bulamadığımız ertelediğimiz bir çok şeyle ilgilenebilir olduk

      Sil
  4. Kesinlikle katılıyorum. Son bir senedir yüksek lisansa başladığım için hem çok yoğun çalışıyorum (bu durumdan memnunum çünkü bu benim kendi istediğimdi zaten) hem de sevmediğim bir şehirde yaşıyorum (Buna mecbur kaldım ve bu beni psikolojik olarak çok olumsuz etkiliyor). Kendime zaman ayıramaz, mutsuz bir insan olmuştum. Bu süreci kendime en iyi gelecek şekilde geçirmek istiyorum. Okumayı ertelediğim kitapları çıkardım ve seneye çok istediğim bir konuda yazacağım tez için çalışıyorum. Gitar çalıyorum. Kardeşimle zaman geçiriyorum. Kedimle birlikte yatıp uyuyorum. Çok tehlikeli olsa da, günlük hayatı çok aksatsa da bu virüs bana yaradı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu sizin adınıza çok sevindim bu tarz çıkarımlarla sağlıklı da bir ruh haliyle atlatacağız bu günleri inşallah..

      Sil
  5. katiliyorum! biz dun yuruyuse ciktik cocuklarla mesala, cok guzeldi!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ya ben tek hava alma alanı olarak balkonu kullanıyorum buralar çok yoğun çıkmaya cesaret edemiyorum..

      Sil
  6. Bu arada gif'e bayildim :)))

    YanıtlaSil
  7. Amin inşallah hepimiz ders çıkarabiliriz şu süreçten..

    YanıtlaSil
  8. Ben de bugünlerde evde kalmak-koronavirüs yazıları yazıyorum hep, ne olacak böyle bilmiyorum... :( Evde olduğumuz bugünler, blog'ları keşfetmek için güzel bir fırsat olabilir... Bir de bol bol kitap okuyorum tabii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberlerden biraz sıyrılıp kitaplara falan sarılsak süper olacak gerçekten :)

      Sil
  9. evet yaa, evlerde durum şöyleymiş, tv açık ve herkes de telefona bakıyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya sosyal medyalardan da anlaşıldığı üzere herkes mi online olur :/

      Sil
  10. baaak ama son yazımdasıııın :)

    YanıtlaSil
  11. Bende evde olduğum sürece dijital perhiz yapıyorum. Takipteyim sizi :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba deepten geldim.adınız çok orjinal hosuma gitti:) bencede internete sarılıp haber kollamaktansa çocuklu anneler çocuklarına eğilebilir. Şermin yaşar en sevdiğim yazarlardandir kendisi.Çocuk ve oyun adı altında bir paylaşımda bulunmuştu ona bir bakın isterseniz güzel fikirler vardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim bu arada hoş geldiniz bende Şermin Yaşar'ı takip ediyorum''Başlarım Şimdi Anneliğe''kitabını severek okudum :)

      Sil
  13. Evde kaldıkça sosyal medyaya daha çok bağlanıyoruz ve bu durum bizi oldukça etkiliyor dediğiniz gibi. Kaçış için yapılacak şeylerde sınırlı olduğundan zorlayıcı bir süreç bizim açımızdan.

    YanıtlaSil
  14. feriha hanım yeni bölüm geldiii.

    YanıtlaSil
  15. Ya da blog okusak ve yazarak üretsek:))

    YanıtlaSil
  16. Dayatılan bir korku psikolojisi'nin ötesinde sanki. Sahi, yaşadığımız bu günleri sosyolog olarak nasıl değerlendirirsin? Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  17. Mutlu olabileceğimiz hobiler edinebiliriz bu süreçte .Bloğa yoğunlaşılır mesela ,en sevdiğiniz filmler izlenir.Mesela Harry Potter başta izliyorum yaş 30 hala izlerim :)

    YanıtlaSil